• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
Joggal irigyelhetik a svájciak Becsei Áron legújabb, Primus nevű remekművét, amelynek fehérarany tokja a világ egyik legbonyolultabb mechanizmusát rejti. A három tengelyen mozgó, drágakő-csapágyas tourbilloncsoda nem mellékesen óratörténelmet ír: nemzetközit és magyart egyaránt. Interjú az első magyar karóra alkotójával.

- Megszületett Magyarország első karórája: a Primus az első manufakturális módszerekkel és saját invenció alapján készült, csuklón hordható magyar óra. Milyen munkálatok és kísérletek előzték meg az ipartörténeti jelentőségű darab megépítését?

Read more...

A MasterCard Worldwide bejelentette az első érintés nélküli technológiával ellátott MasterCard PayPass karóra kibocsátását Európában. A fizetési eszközként is használható kronométer, mely a törökországi Garanti Bank-nál igényelhető, a hitelkártyák új korszakát vetíti előre.

Hasonlóan a PayPass technológiát alkalmazó bankkártyákhoz, a PayPass karóra lehetővé teszi a 15 euró alatti kifizetések elvégzését PIN-kód használata és bizonylat aláírása nélkül. Jóllehet, a kártyabirtokos szignója továbbra is szükséges a nagyobb értékű vásárlások esetén.

Read more...

Néhány korábbi esetben találkozhattunk már híres órakészítő manufaktúrák és  autógyártók együttmüködésével. Ez eddig inkább csak az egzotikusabb autókat gyártó márkákra volt jellemző, de most a Mazda is csatlakozott ehhez a táborhoz. A gyár a híres német Sinn Spezialuhren órakészítővel szövetkezett egy korlátozott példányszámú karóra kiadására.

 

A különleges óra csak Európában lesz kapható, az értékesítése Augusztusban indul. Tulajdonképpen ez már a harmadik alkalom, hogy a Mazda a Sinn-el együttműködik. Korábban már készült egy Mazda MX-5 és egy RX-8 hatásokat-motívumokat alkalmazó órasorozat is. Ennek a legújabb órának is a Mazda ikon roadster adta az alapötletet. Az óra egyes megoldásai a fényszórók, a kilincsek, a levegőbelépő nyílások, alakját kialakítását veszi át, míg a szíj a Mazda Hakaze tanulmányautó gumabroncsainak mintájára készült.

Read more...

A félszerzet és a luxus

A korszerű technikát és a klasszikus vekkerhangot egyesíti az ebolt.hu-n több mint 11 ezer forintért kínált egyik óra: rádiójel-vezérlés, digitális kijelző (ez a dátumot is mutatja), a készülék aljába pedig hagyományos csengőt szereltek, így valódi félszerzetről beszélhetünk.
A klasszikus értékeket kedvelő, jól eleresztett tüntetők kedvence lehet az oraportal.hu-n kínált, 1955-ös, 18 köves, Jaeger Le Coultre márkájú, ritkaságnak számító, aranyozott fedelű utazó ébresztőóra. Ezért 228 ezer forintot kérnek.

Read more...

Log in - Registration