• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
Lange 1 

A Lange cég története 1845-ig vezethető vissza, amikor Glashüttében bejegyzésre került az A.Lange & Söhne cégnév. A cég sikereire nagyon szemléletes példa, hogy olyan nevek szerepeltek a vásárlóik közt, mint II. Vilmos német császár. A céget a II. világháború után a Kelet-német kormány államosította. Az 1990-es német újraegyesítés után a cégalapító dédunokája Walter Lange, és társa - az IWC akkori vezetője - Guenter Bluemlein átvették a Lange cég irányítását. 

Read more...

A mágneses tér hatása az óraszerkezet működését befolyásolja, ezért az ilyen órák alkatrészei olyan anyagból készülnek (elsősorban a hajszálrugó), melyekre nincs hatással a mágneses tér, ezáltal nem okoz zavaró hatásokat a szerkezet működésében

A cég a karórák koronás uralkodóinak szűk, de annál exkluzívabb csoportjába tartozik. A gyárat 1875-ben alapította két órásmester Le Brassus-ban.

Read more...

A manufaktúrát 1875-ben alapította Jules-Louis Audemars, és Edward-Auguste Piguet. A gyár működésében mindkét úriember aktívan kivette a részét, Jules-Louis Audemars a technikai dolgokért, míg társa Edward-Auguste Piguet a cég kereskedelmi részéért volt felelős.

Read more...

A mechanikus karórák szerkezetében, a kéz mozgása következtében elmozduló tömeg (rotor), az energiáját a rugónak adja át, azt feltekercseli, „felhúzza”. Az ilyen szerkezettel ellátott órák rugóját nem kell naponta, a felhuzókorona segítségével, kézzel felhúzni.

A Breitling óragyár története 1884-ben kezdődött, mikor egy Léon Breitling nevű fiatalember megalapította kis órásműhelyét St. Imierben. Léon Breitling kis órásüzeme már akkoriban is kronográfok, és speciális számlálóműszerek elkészítésére specializálódott.

Read more...

Különleges kialakítású, nagy vízmélységekben is használható karóra. Nagy vízoszlop nyomása alatt is vízmentesen tartja a szerkezetet. Az idők során egyre több funkciót kapott: mélységmérés, deco és no-deco idők megadása, stb… Jellemzőjük a csavaros korona, a tömör masszív fémtok, a menetes hátlap és a forgatható számgyűrű, azaz a „lünetta”.

Log in - Registration