• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
Régen egy életre vásároltak órát az emberek, általában egy-egy jeles alkalomra, például diplomaosztóra vagy karácsonyra, vagy egy szilveszteri buliba.

Ma már sokan megengedhetik maguknak, hogy gyakrabban cseréljenek órát, sõt van, akinek több karórája is van. Különbözõ alkalmakra, eltérõ ruhákhoz más-más karórát viselnek fiatalok és idõsebbek. Magyarországon szinte minden márka képviselteti magát, de a technikai haladásban élenjáró japán márkákat (pl. Seiko) érdemes választani. Alkalmi viselethez lehetõleg márkás karórát válasszunk, hiszen elég furán néz ki egymás mellett egy elegáns öltöny és egy műanyag karóra, de a ’80-as évek stopperes kvarcóráit sem érdemes színházban viselni.

Az úriemberek elegáns, bõrszíjas karórát hordanak ünnepi eseményeken. A hölgyeknek ékszer jellegű karórát javasolt hordani az alkalmi ruhákhoz, amely azonos színű az ékszerekkel. Költségkímélõ a bicolor óra, ezt ugyanis ezüstnek és aranynak is nézheti az ember a fényviszonyoktól függõen. Hétköznap többnyire az egyéniség határozza meg, milyen karórát hord az illetõ. Az óragyárak a divatszínekhez igazítják termékeiket. A férfiak az óra számlapjának színével alkalmazkodhatnak ruházatuk színvilágához, mostanság divat a szögletes, többfunkciós óra, acél- vagy ezüstszínű tokban. A nõk általában a bõrszíjas karórákat kedvelik, amelyek a szivárvány minden színében kaphatóak. Sportoláshoz strapabíró órát érdemes venni. Jó választás, ha az óra vízálló, s mellette karcálló zafírüveggel és acélvagy titántokkal van felvértezve. A többfunkciós - műanyag tokba foglalt - digitális órák kimondottan sportolásra készültek. Az allergia napjainkban népbetegségnek számít, de a Seiko például az óratokok gyártásánál sohasem használ nikkelt, ami általában felelõs a fémallergiáért. Sokszor már ez is elég ahhoz, hogy ne kelljen lemondani egy szép ékszer jellegű karóra viselésérõl. Bárhogy is döntünk, a karóránk nemcsak az idõt mutatja meg, hanem azt is, milyenek vagyunk.

Forrás: http://www.edupress.hu/szemeszter/index.php?at=egycikk&HirID=167

Bejelentkezés - Regisztráció

 

WatchCenter logo