• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
A tehetséges órásmester cége nem büszkélkedhet évszázados hagyományokkal, és uralkodói családok beszállítója sem lett az évek során. A cég nagyon szép példája annak, hogy egy fiatal óráscég is óriási dolgokat képes véghezvinni, ha megfelelő érzékkel, tisztelettel, és rajongással közelít ezekhez a kis műremekekhez.

A cég alapítója Frank Müller, egy olyan időszakban iratkozott be a híres genfi órásiskolába, amikor a svájci óraipar helyzete teljesen kilátástalanná vált. Az 1973-as évben a távol-keleti kvarcszerkezetek ellepték a piacot, és az új, olcsó szerkezetekkel szerelt karórák kiszorították a svájci óraipar termékeit. Franck Müller a kemény tanulóéveket osztálya legjobbjaként zárta le, és ez kellő technikai felkészültséget biztosított a fiatal, és tettre kész órásmesternek. A mester 1992-ig négy szabadalmat, és 21 világpremiert produkált, olyan megoldásokat alkalmazva karóráinál, amelyekre az órásművészet addigi történelme alatt még nem volt példa. 
Elég gyakran a megrendelők különleges igényei késztették Frank Müllert a különleges megoldások alkalmazására. Így történt ez akkor is, mikor egy londoni bankár érkezett a céghez, és egy olyan karórát rendelt, amely három különböző időzóna kijelzésére képes. A három időzónás kijelzés megjelenítése nem volt mindennapos feladat, hiszen a központi óra-, perc-, másodperckijelzés mellett két kis segédszámlapon helyezték el a másik két időzóna kijelzésére alkalmas egységeket. Természetesen a tervek kreatív megvalósítása mellett, a saját építésű szerkezetek ténye is a legnagyobbak közé emeli Frank Müller karóráit.

Bejelentkezés - Regisztráció

 

WatchCenter logo