• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
1868-ban Florentine Aristo Jones, egy bostoni üzletember megalapítja az International Watch Co. nevű céget a svájci Schaffhausenben. A cég eredetileg zsebórák készítésére specializálódott. 1885-ben a szokatlan megjelenésű, Pallweber rendszeren alapuló első digitális zsebórát készítik el.

A zsebórakészítés mellett a cég természetesen az idők szavára is hallgatott, és karórákat kezdett el készíteni. Az egyik legnépszerűbb modelljük az 1930-as években készített Mark IX. karóra, amely speciálisan pilótáknak készült, forgatható lünettával, nem mágnesezhető lágyvas öntvényből készült tokbelsővel. Az 1930-as évek terméke a manapság igen kedvelt, és mára legendává váló Portuguese modell is. A karóra története igen érdekes. Az egész akkor kezdődött, mikor a céghez két portugál üzletember olyan határozott kéréssel érkezett, hogy a hagyományos óráknál precízebb járáspontosságú, acéltokos karórát szeretnének vásárolni. A cég számára a kérés nem tűnt teljesíthetetlennek, hiszen már létezett olyan járáspontosságú Schaffhausen zsebóraszerkezet, amely a csillagvizsgálók óráinak pontosságával vetekedett. A cég tervezői számára a kérdés egyértelmű volt: Hogyan lehetne ezt a lapos építésű, 74-es kalibert egy karóra tokjában felhasználni? 
A kérdésre adott válasz pedig gyönyörűre sikerült. Napjainkban természetesen már a hagyományos óra-, perckijelzés mellett többféle komplikációval is találkozhatunk a Portuguese modellekben.

Bejelentkezés - Regisztráció

 

WatchCenter logo