• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
Antoine LeCoultre 1833-ban alapított órásműhelyt a Genfhez közeli Le Sentier-ben. A cég, még napjainkban is saját készítésű szerkezetekkel szereli karóráit.

A Jaeger cég, története során számos szakmai és közönségdíjat könyvelhetett el, és mind a szakma, mind pedig a közönség nagyon megkedvelte gyönyörű karóráit. Az óramanufaktúra kollekciója nem annyira kiterjedt, mint azt a legtöbb gyártótól már megszokhattuk, ők mindössze két modellcsaládot kínálnak vásárlóiknak. Azonban senkinek sem lehet egy rossz szava sem ezzel a politikával kapcsolatban, hiszen mindkét családban legendás időmérőket készít a cég. A Reverso modell megszületése sem egy mindennapi ötletnek az eredménye. Biztos mindannyiunkkal előfordult már, hogy a karóránkat sikerült valamilyen ´tereptárgyhoz´ odaütni. Legjobb esetben nem történt az órával semmi, de akár történhetett volna. A Reverso karóra ötletének megszületésében, hatalmas szerepet játszottak az 1920-as évek végén, Indiában állomásozó angol tisztek. Az Indiában lévő angol tisztek egyik legkomolyabb megpróbáltatása az ottlétük alatt az volt, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak a lovaspóló mérkőzéseiken. A lovaspólóval azonban egy pici probléma volt, méghozzá az hogy rendszeresen szétverték karóráikat a katonák. Ennek eredményeképp jött az ötlet, miszerint olyan karórát kellene kifejleszteni, amely kellőképen exkluzív, viszont nem kell letenni egy-egy lovaspóló mérkőzés alkalmával. 
A terv kivitelezése a Jaeger LeCoultre mérnökeire várt, és 1931 március 4-én a cég bejegyeztette a kifordítható karórára vonatkozó szabadalmát. A Reverso legelső modelljei acéltokban készültek, mindenféle komplikáció nélkül. Azonban a hatalmas sikerre való tekintettel, és a kifordítható tok által kínált lehetőségek miatt számos, komplikáltabb változat is készült az eltelt 72 év során.

Bejelentkezés - Regisztráció

 

WatchCenter logo