• Óraportál sárga csík 1
  • Óraportál sárga csík 2
  • Óraportál sárga csík 3

Megosztás
A görög ABC utolsó betűje, amely a tökéletességet szimbolizálja. A céget Luis Brand alapította 1848-ban La-Chaux-de-Fondsban. A cég állandó fejlesztéseket eszközöl óraművein, nagyon innovatív gyártó.

Az 1900-as évek elejétől, konkrétan a Párizsi világkiállítástól szinte minden lehetséges szakmai eseményen kiváló helyezést és közönségsikert értek el óráik. Nagy büszkeség számukra az 1936-os pontossági rekord, amelyet a Key-Teddington obszervatórium hitelesített, 100 pontból az Omegának 97,8 pontot sikerült elérnie. Büszkeséggel tölti el a céget, hogy nem kevesebb, mint 21 olimpián vett részt, mint hivatalos időmérő. Itt is - hűen az Omega hagyományaihoz - sok újítást vezetett be, ezek közül a legjelentősebb, hogy 1953-ban a Helsinki olimpián először mért elektronikus módon; még ebben az évben ki is tüntették a sportban való részvétele és technikai újításai miatt. De az Omega nemcsak a sportban vívott ki magának elismerést, hanem az űrkutatásban is nagy segítséget nyújtott a NASA-nak. 1965-ben a NASA hivatalos órájának a Speedmastert választotta, és négy évvel később, 1969-ben, Neil Armstrong karján is egy ilyen Speedmaster mérte az időt. Napjainkban sem pihenhet egy ilyen gyártó, gondoljunk csak az 1994-ben kiadott szépségre, a központi tourbillonnal ellátott DeVille modellre, vagy a legújabb fejlesztésre - amely szintén a DeVille családot támogatja -, a co-axialis gátszerkezetre, amely a feltaláló, George Daniels szerint a jövőbe vezeti a mechanikus órákat.

Fontosabb állomások 

1884: Luis Brandt megalapítja üzemét La Chaux-de-Fondsban, amely zsebóra gyártásra szakosodott.


1889: 600 munkásával és 100 000 darabos kibocsájtásával Svájc legnagyobb óráscégévé válik.


1894: A cég kiadja a legendás ´Omega 19´-es kalibert, amelyről elnevezik a céget.


1917-1918: Az Omega a hivatalos órája a Brit Királyi Légierőnek és az Egyesült Államok hadseregének.


1932: Először az olimpiák történetében, a Los Angelesi olimpián az Omega méri az időt, és ezután minden jelentős sportesemény hivatalos időmérőjévé válik. Még ebben az évben adja ki a cég legelső búváróráját, a ´Marine´-t.


1939: Az Omega lett a szállítója a Brit Királyi Légierőnek a második világháború idején.


1952: Megjelenik az első ´Constellation´ kronométer, amely hamarosan a cég zászlóshajójává válik.


1957: A ´Speedmaster´ megjelenése.


1965: Komoly tesztek lefuttatása után a NASA hivatalos időmérőjévé választotta a Speedmaster kronográfot.


1969: Július 21-én az Omega Speedmaster kronográf lett az első és egyetlen óra, amelyet a Holdon viseltek.


1970: A NASA kitüntetést adományoz az Omegának, aktív közreműködése tiszteletére az Apollo-13 megmentésében.


1981: A ´Seamaster 120 m´ kiadása. Ezt az órát a francia búvár, Jacques Mayol tesztelte, mikor 101 méteres szabadmerülésével világcsúcsot állított fel Elba szigeténél november 4-én.


1989: A Speedmaster a szovjet űrhajósok hivatalos időmérőjévé válik.


1993: A ´Seamaster Professional Chrono Diver´ héliumszeleppel, kronométer bizonyítvánnyal és olyan nyomógombokkal, amelyek 300 méteres mélységben is működnek. Ez az első ilyen paraméterekkel rendelkező mechanikus búváróra.


1994: A világ első központi tourbillonnal ellátott karórája.


1998: Az X-33 kiadása, amelyet pilóták és űrhajósok bevonásával terveztek, teszteltek.


1999: A világ legelső, szériában gyártott co-axialis gátszerkezete, amelyet a DeVille Co-Axial óracsaládban mutattak be.

Bejelentkezés - Regisztráció

 

WatchCenter logo